Vakantie in Ayutthaya

Voormalige hoofdstad van Thailand

Ayutthaya was de hoofdstad van een koninkrijk met dezelfde naam, dat bestond vanaf de 14e eeuw tot het midden van de 18e eeuw door het Birmese leger werd verwoest. In de stad vind je nog veel tempels en paleizen, die inmiddels deel uitmaken van een historisch park, dat ook een plek heeft op de werelderfgoedlijst van de Unesco.


Ayutthaya

Bereikbaarheid

Ayutthaya ligt op ongeveer 75 km van Bangkok. Ayutthaya is vanuit Bangkok zowel per boot, trein als bus te bereiken. Ook worden vanuit diverse hotels (dag)trips naar Ayutthaya aangeboden.


Bezienswaardigheden

In het park zijn diverse tempels (Wat's) te bewonderen, waarvan de Wat Chaiwatthanaram, de Wat Phra Sri Sanphet en de Wat Phu Khao Thong zeker genoemd moeten worden. Ook indrukwekkend is het beeld van een enorme liggende Boeddha.

De meeste tempels en monumenten liggen redelijk dicht bij elkaar. Het is mogelijk een fiets te huren om ook de wat verder gelegen monumenten te bezichtigen.

Een tochtje met een longtailboat over de Chao Phraya -rivier is een aanrader: je kunt dan vanaf de rivier de prachtig gerestaureerde tempels bewonderen.

Tips Op vakantie in Ayutthaya