Vakantie in Bangkok

Stad van de Smaragdgroene Boeddha

Bangkok, Krung Thep Maha Nakhon in het Thais, is, met bijna 10 miljoen inwoners, de grootste stad van Thailand en de hoofdstad van het land. Je vindt er onder andere het Koninklijk Paleis en vele marktjes en winkelcentra.


Bangkok

Weer en klimaat

Bangkok heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar rond de 25-30°C. Van mei tot september regent het er vaak; van oktober tot april is het er relatief koel en overwegend droog.


Vliegveld

Het vliegveld van Bangkok heet officieel Suvarnabhumi International Airport, maar wordt ook vaak New Bangkok International Airport genoemd. Het is de op drie na drukste luchthaven van Azië en ligt ongeveer 30km van het centrum van Bangkok. Er pendelen bussen tussen luchthaven en stad. Meer info...


Openbaar vervoer

Bangkok is het belangrijkste spoorwegknooppunt van het land. Het populairste vervoermiddel in Bangkok zelf is de Skytrain, een soort bovengrondse metro. Bangkok beschikt sinds 2004 ook over een ondergrondse metro, al is deze nog wat klein. Ook zijn er buslijnen.


Bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristentrekker is de Wat Phra Kaew, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis. Dichtbij ligt ook de Wat Po, de Tempel van de Liggende Boeddha. Bangkok is beroemd vanwege zijn Klongs, waterwegen waarop gewoond, gewerkt en gehandeld wordt. Lumpini Park is een groot stadspark met een kunstmatig meer. Je kunt er ook een bootje huren.

Tips Op vakantie in Bangkok