Koh Samui

Een tropisch paradijs

Koh Samui is een eiland in de Golf van Thailand. Het is qua grootte het derde eiland van Thailand. Sinds de jaren '70 van de vorige eeuw is het een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige hagelwitte stranden, watervallen en rotsformaties die je er vindt.


Koh Samui

Weer en klimaat

Op het eiland heerst een tropisch klimaat. In de regentijd, van november tot januari, regent het er vaak en flink. De temparturen liggen dan rond de 25°C. Van februari tot juli is het er overwegend droog, met temperaturen rond de 30°C.


Vliegveld

Het eiland heeft een eigen vliegveld, Samui International Airport. Het is een kleine, maar drukke luchthaven, met vluchten van en naar onder andere Bangkok, Hong Kong en Singapore.


Openbaar vervoer

Er varen diverse ferries van en naar het eiland. Ook is er een klein busstation. De meeste toeristen maken gebruik van zg. songthaews, pickup-trucks waarop zitplekken zijn gecreëerd. Ook rijden er taxi's. Deze hebben op het eiland echter een slechte reputatie.


Bezienswaardigheden

Koh Samui wordt voornamelijk bezocht vanwege zijn prachtige stranden. Chaweng Beach, Lamai Beach en Maenam Beach zijn de bekendste. Bij de watervallen van Namtok Hin Lat kun je zwemmen in natuurlijke bassins. De belangrijkste tempel op het eiland is de Wat Khunaram Ko Samui. De tempel is vooral bekend vanwege het gemummificeerde lichaam van een monnik, die er tentoongesteld en vereerd wordt.

Tips Op vakantie op Koh Samui