Vakantie in Phuket

Tempels en stranden

Phuket is de naam van een eiland én een stad in het zuiden van Thailand. Het eiland is het grootste eiland van Thailand en beroemd vanwege zijn prachtige stranden. De stad is vooral bekend vanwege het bruisende nachtleven.


Phuket

Weer en klimaat

Omdat Phuket dichtbij de evenaar licht, kent het qua temperatuur weinig variatie. Gedurende het hele jaar liggen de temperaturen tussen de 25-30°C. Wel zijn er grote verschillen in neerslag. In het droge seizoen, van november tot maart, valt er weinig neerslag. In het regenseizoen, van mei tot november, valt er vaak en veel regen.


Vliegveld

Het vliegveld van Phuket, Phuket International Airport, is de tweede luchthaven van het land, na die van Bangkok. De luchthaven heeft slechts één start- en landingsbaan. Het vliegveld ligt in het noorden van het eiland, op ongeveer 30km van de stad Phuket.


Openbaar vervoer

Phuket heeft geen treinstation. Wel rijden er bussen. Het meest gebruikte vervoermiddel voor toeristen is de Songthaew, een halfopen pickup-truck waarin banken zijn aangebracht. Ook rijden er motortaxi's, tuk-tuks en busjes.


Bezienswaardigheden

Phuket wordt vooral bezocht vanwege de prachtige stranden, waarvan Hat Patong het bekendste is. Hier ben je van alle gemakken voorzien. Dichtbij ligt Hat Karon, waar het aanmerkelijk rustiger is. De pagode van Wat Chalong is de belangrijkste tempel op het eiland. In het Thalang National Museum vind je een tentoonstelling over de geschiedenis van Phuket. Het museum ligt vlakbij het Monument voor de Twee Heldinnen.

Tips Op vakantie in Phuket